over ons

waarom koffie?


Echt goede koffie die mensen verbindt, daar staan we voor. Dit warme drankje is meer dan een simpel kopje koffie. Bij ons krijg je een hele andere ervaring. Je krijgt deze nieuwe ervaring door onze bonen uit de ‘Specialty’klasse. Alleen de beste bonen hebben een plekje in deze klasse. Bij deze Specialty bonen staat duurzaamheid en kwaliteit op productieniveau centraal. Ook krijgen de boeren een eerlijke betaling zodat zij aan hun eerste levensbehoefte kunnen voldoen, en een winstgevend bedrijf kunnen runnen. Hierdoor zijn onze bonen een verrijking voor jouw vaste koffiemoment.  

Wie?

Dave Lagendijk

Het brein achter het verbond. Geen enkele koffie gaat de deur uit voordat Dave de koffie heeft goedgekeurd op smaak, geur en uiterlijk. Zijn smaakpapillen zijn zo getraind dat de meeste defecten en smaaktonen uit de koffies worden ontdekt. Dave is dan ook de kracht achter de inkoop en kwaliteit van onze koffies. Transparantie en eerlijk zakendoen zijn twee andere pijlers die aan de wensen moeten voldoen voordat de koffie daadwerkelijk wordt ingekocht. Zijn drive en passie om mensen kennis te laten maken met is groot. Hij gaat dan ook vaak op pad met ons verhaal en de koffie om te zorgen dat jij het een keer hebt geproefd.

Certificaten

Q Arabica Grader

SCA Sustainability Foundation

Wie?

Marise de Zeeuw

De(spier)kracht achter het verbond. Geen enkele batch koffie is te zwaar. Marise heeft al heeft wat batches koffies gebrand en weet daardoor heel goed wat de koffies nodig hebben om de mooiste smaaktonen eruit te halen. De koffies worden uitvoerig gecuppt na het branden om te zorgen voor de beste kwaliteit. Haar passie en het plezier om te werken in de koffie is groot. Je vindt haar meerdere dagen in de week op de productievloer en zorgt dat jouw bestellingen de deur uit gaan.